Blue Sea & Blue Sky site Τα Ξενοδοχεία μας Ο Τόπος μας Χρήσιμες Πληροφορίες Επικοινωνία Αρχική Σελίδα

Ρέθυμνο

Η πόλη του Ρεθύμνου βρίσκεται περίπου στο κέντρο της βόρειας πλευράς της Κρήτης. Έχει κτισθεί στην θέση της αρχαίας Ρίθυμνα και χωρίζετε στην Παλιά και την Νέα Πόλη. Μένουν σε αυτή περίπου 30.000 μόνιμοι κάτοικοι.

Η τοποθεσία του είναι ιδανική για τον επισκέπτη που θέλει να συνδυάσει τις χαρές τις θάλασσας και την εξερεύνηση του νησιού, καθώς βρίσκεται περίπου στο μέσο τις Κρήτης και κυριολεκτικά μέσα στην θάλασσα έχοντας στο ανατολικό του μέρος μια πεντακάθαρη αμμώδη παραλία μήκους 13 χιλιομέτρων.

Το Ρέθυμνο άρχισε να παίρνει την μορφή πόλης κατά την περίοδο της ενετοκρατίας, όταν οι Ενετοί θεώρησαν αναγκαία την δημιουργία ενός λιμανιού για τις γαλέρες τους ανάμεσα στα Χανιά και το Ηράκλειο και αναπτύχθηκε ραγδαία τόσο στον οικονομικό όσο και στον πολιτιστικό τομέα έως την κατάληψη του από τους Τούρκους το 1646 μ.Χ. στα χέρια των οποίων παρέμεινε έως την απελευθέρωση του νησιού το 1898. Από την εποχή αυτή το Ρέθυμνο όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα ξαναβίωσε την στέρηση της ελευθερίας του το 1941 για να ανασάνει ξανά το 1944 μετρώντας όμως σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, καθώς στην περιοχή αναπτύχθηκε έντονη αντιστασιακή δράση.

Το Ρέθυμνο ευτύχησε να μην έχει σημαντικές καταστροφές από σεισμούς όπως άλλες Κρητικές πόλεις και έτσι διασώζονται σε πολύ καλή κατάσταση μνημεία μέγαρα και αρχοντικά ενετικά, κρητικά και τούρκικα. Ο συνδυασμός αυτός κάνει την Παλιά πόλη του Ρεθύμνου ξεχωριστή αφού ενώνει αρμονικά τρεις εντελώς διαφορετικούς πολιτισμούς.

Έτσι το ενετικό κάστρο και λιμάνι μαζί με τα ενετικά αρχοντικά δένουν με τους οθωμανικούς μιναρέδες και τα τζαμιά καθώς και με τα σπίτια κρητικής αρχιτεκτονικής και διαμορφώνουν όλα μαζί μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις και ενδιαφέροντα σημεία, κάνοντας την σημείο αναφοράς για όλους τους επισκέπτες. Ποιος θα μπορούσε άλλωστε να πει όχι σε μια περιπλάνηση στους στενούς γραφικούς δρόμους της, ποιος δεν θα θαυμάσει την τέχνη και την μαεστρία τεχνητών μια άλλης ποιο ρομαντικής εποχής, ποιος θα αγνοήσει την κρητική κουζίνα στα γραφικά εστιατόρια της παλιάς πόλης ή δεν θα θαυμάσει το επιβλητικό φρούριο Φορτέτζα και την υπέροχη θέα του.

Το καινούργιο κομμάτι της πόλης εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να επεκτείνετε συνεχώς ενώ μέσα σε αυτό ξεχωρίζει ο Δημοτικός Kήπος, μια πραγματική όαση πρασίνου στην καρδιά της πόλης.

Η πόλη στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον Τουρισμό για την ανάπτυξη του έτσι έχουν δημιουργηθεί όλες οι απαραίτητες υποδομές ώστε ο επισκέπτης να έχει ότι χρειάζεται για να περάσει ξέγνοιαστες και αλησμόνητες διακοπές.

 

Σας προσκαλούμε λοιπόν όλους στην πόλη μας και ελπίζουμε να την αγαπήσετε όσο και εμείς.

   
Τα Ξενοδοχεία μας - Ο Τόπος μας - Χρήσιμες πληροφορίες - Επικοινωνία - Αρχική Σελίδα